top of page
  • Obrázek autoraPetra Pavienská

Máme právo na úspěch?

A je na světě! Můj první rozhovor.

To celé pod hlavičkou zijuspesne.cz


Do mého příběhu krásně zapadá rozhovor na těchto stránkách. Úspěchu jsem se totiž trochu bála. Znáte to. Z některých slov jde méně i více strach. Obcházíme je obloukem a když se s nimi setkáme, tak se nám divně stáhne břicho nebo krk. Co třeba slovo peníze. Nebo bohatství. Sebeláska. Podnikatel.


Narodila jsem se rodičům, kteří byli úspěšní. Když mi bylo sedm let založili firmu, která náramně rostla a rozkvétala. Moje rodina vkládala do podnikání takové inovace a přístupy, který byly tehdy známé jenom v zahraničí. Firma začala generovat zisk.

Začali jsme být v našem relativně malém městě středem pozornosti. Všem na očích.

Byly to časy, kdy za úspěchem šla pachuť zlodějiny a za podnikatelem stopa pohrdání. Naštěstí je to dnes už minulost. Ale tenkrát mě utvářela. Nenápadně. Plíživě.

Možná jsem z úspěchu i bohatství dostala strach. Nechtěla jsem být nepřijímána. Kdo by netoužil zapadnout do party a být milován. S úspěchem mých rodičů jsem zažívala i nelehké situace od svých vrstevníků. Teď je ale vše jinak. Už mi není sedm, ani patnáct. Jsem vědomá žena a nemusím žít svoji minulost pořád dokola.


Mám svobodnou vůli minulost opustit, a vytvořit si přítomnost bez vzorců a přesvědčení, které mi brání v úžasném životě.

A tak vítej úspěchu. A vítej mé první povídání o mně.

Užijte si i vy rozhovor tak, jak jsem si ho užívala já.



Zdravá strava, zdravé tělo, zdravá mysl. To je motto Petry Pavienské. Petra se dlouhodobě věnuje osobnímu rozvoji, józe i meditacím. Především se ale soustředí na to, jak nás a kvalitu našeho života ovlivňuje to, co jíme. V rozhovoru jsme naťukli nejen tyto oblasti, ale také každodenní návyky a často tak podceňovanou vlastnost, kterou je vytrvalost...








bottom of page